Kylä järvien sylissä

Viipuri -sarja

Kylä järvien sylissä (1998), Siniset Viipurin illat (1999), Kesän korkea taivas (2000)

Kylä järvien sylissä

Eletään 1930-luvun alkua Karjalan ikiaikaisten metsien ja suurten vesien syleilemässä pienessä kylässä lähellä Vienan laulumaita.

Ristiniemi on kylän taloista suurin, talvisin pieni Anni ja hänen isoäitinsä Ida Maria viettävät siellä pitkät ajat kahden. Mutta kun juhannus koittaa, Ristiniemi on täynnä väkeä.

Kesän suureen juhlaan on valmistauduttu suurin toivein, mutta siitä tulee täysin toisenlainen kuin mihin kylässä on totuttu. Kätketyt kaunat nousevat pintaan, salaisuudet paljastuvat, monen ihmisen elämä muuttuu peruuttamattomasti. Eivätkä maailmalla valtaa saavat yhteiskunnalliset aatteetkaan jätä rauhaan järvien sylissä uinuvaa kylää.

ISBN 951-1-15572-5

Siniset Viipurin illat

Siniset Viipurin illat

Ida Marian avioliitto ja vuodet Ristiniemessä ovat takanapäin. Kukoistavassa Viipurissa hänen elämänsä ottaa uuden suunnan.

Ida Maria on nyt vapaa ja itsenäinen, mutta myös yksin vastuussa lähimmistään. Tyttärentytär Anni, mielikuvitusmaailmoissaan viihtyvä herkkä tyttö, on varttumassa nuoreksi naiseksi, kun hänen isäänsä koskeva salaisuus nousee ajankohtaiseksi.

Myös Ida Marian oma tulevaisuus tuntuu olevan kuin pöydälle heitetyt arpakuutiot. Hän tulee tutuksi elämän arvaamattoman haurauden ja ihmisten pelottavan julmuuden kanssa, mutta hän tietää kestävänsä. Hänen sieluaan lääkitsee luonto ja rakastavan miehen läheisyys; yhteenkuuluvuus, jollaista Ida Maria ei ole ennen kokenut.

ISBN 951-1-16107-5

Kesän korkea taivas

Kesän korkea taivas

Uusi aika on alkanut. Ida Maria ja hänen tyttärensä elävät nyt sotien jälkeisessä Suomessa.

Palatessaan sotavuosien jälkeen Suomeen Anni on jo nuori nainen. Kaikki on nyt toisin, mutta koskettaessaan jälleen auringon lämmittämää valkorunkoista koivua hän tietää olevansa kotona. Anni tapaa rakkaan isoäitinsä Ida Marian, ikävöimänsä sukulaiset. Eniten häntä askarruttaa huomattavan varallisuuden hankkinut täti, salaperäinen, aina omia teitään kulkenut Mirjami.

ISBN 951-1-16849-5