Maan väkevän lapset

Hamina -sarja

Maan väkevän lapset (1977), Kaikilla elämän kaipuu (1978))

Maan väkevän lapset

Hamina-sarjan avausromaani tutustuttaa lukijan Kalliokosken lasitehtaan väkeen ja kartanon maatilan alustalaisiin. Elämä on turvallisen tuntuista; suuri maailma on kaukana.

Eletään 1920-lukua, kansalaissota on vielä tuoreessa muistissa. Nuori Anna Kristiina uskaltaa tehdä pahennustakin herättäviä ratkaisuja, jos hänen sydämensä niin sanoo. Kun Anna Kristiina ja karjakko Valma pääsevät kartanoon töihin, loppuvat pahat puheet, ja kun kesä koittaa, ovat sekä Anna Kristiina että Valma löytäneet kiintymyksensä kohteet.

Elämä sujuu hyvin, kunnes eräänä helteisenä päivänä lasitehtaan nurkalta kohoaa paksu musta savu: tehdas on syttynyt ilmiliekkiin.

ISBN 951-1-04516-4

Kaikilla elämän kaipuu

Kaikilla elämän kaipuu

Hamina-sarjan jälkimmäinen, itsenäinen osa kertoo merenrannan varuskuntakaupungin verevistä ja värikkäistä ihmiskohtaloista.

Kalliokoskelta Ympyräkaupunkiin muuttaneet Valma ja Kauko Laatokka haaveilevat omasta kaupasta. Elämä on työteliästä ja onnellista, mutta sitä varjostaa salaisuus: Kaukon nuoruudenrakastettu Amalia on muuttanut kaupunkiin poikansa kanssa, jonka isä Kauko on. Valma ei sitä tiedä, eivätkä Kauko ja Amalia halua sitä myöskään kertoa.

Pikkuhiljaa tilanne kiristyy, ja lopulta Laatokan perhe on vaarassa rikkoutua.

ISBN 951-1-04965-8